2. Marcajul aplicat pe marginea din dreapta a părţii carosabile, format dintr-o linie în zig-zag, semnifică:
Marcajul aplicat pe marginea din dreapta a părții carosabile, format dintr-o linie în zig-zag, are rolul de a indica interzicerea staționării în zona respectivă. Acest marcaj este întâlnit în locuri unde staționarea ar putea crea obstacole pentru circulație, cum ar fi în apropierea școlilor, pe drumuri înguste sau în zonele destinate pietonilor. Staționarea în aceste zone ar îngreuna vizibilitatea sau fluiditatea traficului.
Răspunsul 2, „interzicerea opririi,” este incorect, deoarece oprirea este permisă pentru o perioadă scurtă de timp, atât timp cât nu există un semn suplimentar care să interzică și oprirea.
Răspunsul 3, „alte pericole,” este de asemenea incorect, deoarece acest tip de marcaj nu semnalează pericole, ci doar interdicția de a staționa.
În concluzie, linia în zig-zag indică doar interzicerea staționării.
Art. 80
(3) Marcajele pentru interzicerea staţionării se pot realiza:
b) printr-o linie în zig-zag la marginea părţii carosabile.
Art. 83
(3) Marcajul format dintr-o linie în zig-zag semnifică interzicerea staţionării vehiculelor pe partea drumului pe care este aplicat. O astfel de linie completată cu înscrisul "Bus" sau "Taxi" poate fi folosită pentru semnalizarea staţiilor de autobuze şi troleibuze, respectiv de taximetre.